Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Winterse aardappelomelet

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes
  • 1 (rode) ui
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes in weinig water in enkele minuten bijtgaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Fruit de ui met wat peper in 1 eetlepel margarine.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  5. Schep de ui uit de pan.
  6. Verwarm de rest van de margarine in de pan en voeg de plakken aardappel toe. Smoor de aardappelen met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  7. Klop de eieren los met wat peper.
  8. Schep de spruitjes en de uienringen op de aardappelen en schenk de eieren erover. Laat de eieren stollen.
  9. Geef er een boterham bij.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Spruitjes is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept