Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Winterposteleinsalade

Deze winterse salade krijgt door de sinaasappel een zomers tintje.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 250 gram winterpostelein
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Kook de doperwtjes gaar en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
  4. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
  5. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de olie en peper.
  6. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein. Strooi de kappertjes erover.
  8. Serveer de vleesreepjes en aardappelen erbij.

Variaties

Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpostelein is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept