Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Ideaal recept voor broodrestjes
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Warme kipsalade

Zoek een ander recept

Deze salade staat verrassend snel op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram waterkers
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ avocado
  • citroensap
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen.
  3. Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  5. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
  8. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het stuk in dunne plakken.
  9. Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
  10. Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
  11. Druppel er wat citroensap over en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Eet de avocado op een broodje met paprika en komkommer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.