Bereiding
- Was de tomaten en snijd doormidden.
-
Pers de knoflook boven een kom uit en roer er de helft van de olijfolie en de Provençaalse kruiden door.
-
Bestrijk hiermee het snijvlak van de tomaten.
- Verwarm de grill voor.
- Gril de tomaten in 5 minuten zacht.
-
Pel de sjalot en snijd heel fijn.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de sjalot glazig.
-
Klop er de mosterd, wat azijn en peper door.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in weinig water in 6-7 minuten net gaar.
- Verdeel de forel in stukjes.
-
Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en forel voorzichtig door.
- Serveer de halve tomaten erbij.
Variaties
De Provençaalse kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.