Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Volkorenbrood met groene spread

Volkorenbrood met groene spread

  • 6 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 60 gram diepvries spinazie of diepvries boerenkool (deelblokjes)
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte oude 30+ kaas
  • citroenrasp en citroensap
  • peper
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Laat de diepvriesgroente ontdooien.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Pel het teentje knoflook.
  3. Pureer de groente met de knoflook, de pijnboompitten, de olie en de geraspte kaas met een staafmixer of in de keukenmachine klein. Voeg wat water toe om er een smeuïge massa van te maken.
  4. Maak de spread op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap en peper.
  5. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de spread erover.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept