Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vleesspiesjes met aardappel-radijssalade

Lekker op de grill.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 6 takjes peterselie
  • 150 gram tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • peper
  • 12 champignons
  • 150 gram kerstomaatjes (div. kleuren)
  • 2 bosjes radijs

Materialen

6 houten satéprikkers

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snijd grote een keer door. Kook de krieltjes in weinig water 6 minuten gaar. 
  2. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en laat dit afkoelen. 
  3. Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water. Snijd de rest van het brood in blokjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
  6. Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte en laat ze 20 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
  7. Laat de houten satéprikkers 10 minuten in koud water weken.
  8. Maak de champignons schoon.
  9. Warm de grill voor.
  10. Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
  11. Bak de spiesjes onder de hete grill in 8-10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
  12. Was de kerstomaatjes en halveer ze. 
  13. Was de radijs en snijd ze in plakjes.
  14. Meng de radijs en tomaatjes door de krieltjes en maak op smaak met nog wat citroensap, peper en peterselie. Geef de salade bij de vleesspiesjes.

Ingrediënten over?

Brood:
Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept