Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes en sperziebonen

Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes en sperziebonen

Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 450 gram voorgekookte krielaardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  2. Hak de rozemarijn klein.
  3. Meng de knoflook, de rozemarijn en peper door het vlees en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Strooi het mosterdzaad erover.
  6. Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
  7. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Maak het gerecht op smaak met de mosterd en geef de sperzieboontjes erbij.

Ingrediënten over?

Sperziebonen
Sperziebonen zijn gevoelig voor koudebederf. Bewaar ze daarom niet kouder dan 5 graden. Bewaar ze in een papieren of plastic verpakking op een koele plaats nog 3-5 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept