Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood

Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood

Maak de visspiesjes klaar en grillen maar!

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, koolvis)
  • 400 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • ½ volkoren stokbrood
  • 50 gram grote garnalen

Materialen

spiesen

Bereiding

  1. Pers een half teentje knoflook uit boven een schaal.
  2. Klop er 1 eetlepel olie, het citroensap, wat Italiaanse kruiden en peper door.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  6. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  7. Pel de ui en snijd de ui en de rest van de knoflook klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook zacht in de rest van de olie.
  9. Voeg de tomaten met wat peper en Italiaanse kruiden toe en stoof ze in 8 minuten gaar.
  10. Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
  11. Rooster de spiesen in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.
  12. Geef er de gestoofde tomaten en stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept