Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Ideaal recept voor broodrestjes
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Visovenschotel met aardappelen

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 200 gram visfilet (bijv. kabeljauw)
  • peper
  • 1 eetlepel kookroom
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 6 blaadjes salie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Snijd de aardappelen in plakken en leg de helft in een ovenvaste schaal. Verdeel de preiringen er over.
  5. Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de prei.
  6. Dek dit af met de rest van de aardappelen.
  7. Meng de room met de mosterd en 100 ml water en giet dit over de aardappelen.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudgeel worden.
  9. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 1-2- minuten gaar.
  10. Was de salie en knip de blaadjes in reepjes.
  11. Meng de salie door de doperwtjes en geef de groente bij de ovenschotel.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.