Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Venkelsoep

Venkelsoep

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • stukje ui
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • peterselie
  • 20 gram geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Maak de venkel schoon en snijd hem in repen.
  3. Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
  4. Fruit de ui in de margarine glazig.
  5. Bak de venkel kort mee.
  6. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
  7. Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  8. Warm de soep weer goed door en maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en venkelgroen.
  9. Strooi aan tafel er wat kaas over.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 95 kcal 95 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept