Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Maak de venkel schoon en snijd in repen.
-
Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
- Was de peterselie en snijd klein.
- Bak de ui in de margarine glazig.
-
Bak de venkel kort mee.
-
Voeg het water en het stukje bouillontablet toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
-
Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
-
Warm de soep weer goed door en breng op smaak met de peterselie en wat peper.
- Garneer met het venkelgroen en de geraspte kaas.
Variaties
Ook lekker met extra dille.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.