Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Venkel-radijssalade met walnoten

Venkel-radijssalade met walnoten

Een heerlijk recept met venkel om mee te variëren.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht, tussendoor
  • 260 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 venkel
  • 100 gram radijs

Bereiding

  1. Hak de helft van de walnoten fijn en roer er de olie door.
  2. Klop het met een lepel water, het citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
  3. Hak de rest van de walnoten grof.
  4. Was de venkel en de radijs en snijd in dunne plakjes. Bewaar het fijne venkelgroen.
  5. Meng de saus en de gehakte walnoten door de groente en garneer met het venkelgroen.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Venkel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 260 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 5 gram
Eiwit 6 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.