Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vegetarische curry met kikkererwten en restjes groenten

Vegetarische curry met kikkererwten en restjes groenten

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels olie
  • kruiden naar wens: paprikapoeder, peper, kerriepoeder, garam masala kruiden
  • 300 gram volkoren basmatirijst of zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • restgroenten (bijvoorbeeld: courgette/prei/tomaat)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout (ca. 400 gram)
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 475 gram)
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • handje verse peterselie of koriander
  • limoen

Bereiding

  1. Was de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in blokjes.
  2. Verwarm de airfryer of oven voor op 185°C.
  3. Meng de bloemkool in een grote kom met 1 eetlepel olie en kruiden naar wens. Bereid in de airfryer voor 15 minuten OF in de oven voor 20 minuten.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
  6. Maak de paprika en de restjes groenten schoon en snijd in blokjes.
  7. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kruiden en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten.
  8. Voeg de paprika en restjes groenten toe en bak deze mee.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit nog even samen pruttelen.
  10. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  11. Voeg de kikkererwten, geroosterde bloemkool en kokosmelk toe en kook het geheel nog 5-10 minuten.
  12. Was de peterselie en snijd het fijn.
  13. Garneer met peterselie en limoen.

Variaties

Vervang de groenten door (restjes) groenten die je in huis hebt.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 95 gram 95 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept