Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vegasandwich rauwkost en ei

Vegasandwich rauwkost en ei

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • stukje komkommer (50 gram)
  • 1 tomaat
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 grote augurk
  • 1 hard gekookte ei
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1 eetlepel fritessaus 25% olie

Materialen

4 satéprikkers

Bereiding

  1. Was de komkommer en de tomaten.
  2. Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
  3. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Snijd de augurk in schuine plakjes.
  5. Snijd het gepelde ei in plakken.
  6. Besmeer 2 sneetjes brood dun met fritessaus.
  7. Strooi er de bieslook over.
  8. Beleg het brood met plakken tomaat, plakken komkommer en augurk en verdeel de plakken ei er over.
  9. Strooi er wat peper over.
  10. Dek af met de andere sneetjes brood.
  11. Steek in iedere helft een satéprikker. Snijd de sandwiches diagonaal door.

Ingrediënten over?

Augurken
Gebruik een schone vork om augurken uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot augurken is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 240 kcal 240 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
1 gram 1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept