Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Varkenshaasje op z'n Provençaals

Varkenshaasje op z'n Provençaals

Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen aan aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 varkenshaasje
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Halveer de olijven.
  5. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.
  7. Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht. 
  8. Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken.
  9. Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
  10. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een preicurry.
Of vries de tomatenblokjes in een diepvriesdoosje of zakje in en bewaar maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept