Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Varkenshaasje op z'n Provençaals

Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen aan aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 varkenshaasje
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Halveer de olijven.
  5. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.
  7. Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht. 
  8. Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken.
  9. Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
  10. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een preicurry.
Of vries de tomatenblokjes in een diepvriesdoosje of zakje in en bewaar maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept