Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vanillecustard met mango en granaatappel

Met dit heerlijke nagerecht sluit je het kerstdiner met een knaller af.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 400 ml halfvolle melk of haverdrink/sojadrink/amandeldrink
  • 4 dadels
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ granaatappel

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Pureer de dadels, een eetlepel mangoblokjes en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Doe het mengsel in een pannetje en houd een beetje achter.
  4. Voeg een over de lengte ingesneden vanillestokje toe.
  5. Breng de melk tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  6. Meng de maïzena met de achtergehouden koude melk tot een papje.
  7. Giet dit in de pan en blijf goed roeren. Zet het vuur uit zodra er een dikke custard ontstaat.
  8. Laat de custard afkoelen.
  9. Haal de pitjes uit de granaatappel door er met een lepel op de kloppen.
  10. Bedek de bodem van een breed glas (bijvoorbeeld een whiskyglas) met mango en granaatappelpitjes.
  11. Giet de custard erop en versier met wat mango en granaatappel.

Ingrediënten over?

Granaatappel:
Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept