Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tomatensaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.
  5. Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  6. Verwijder het laurierblad.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en selderij.

Extra informatie

Bewaar de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept