Bereiding
- Pel de uien en knoflook en snijd klein.
- Was de bleekselderij en tomaten en snijd klein.
- Bak de ui, knoflook en bleekselderij in de hete olie.
-
Voeg de tomaten, laurier en Italiaanse kruiden toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
-
Verwijder de laurier.
-
Was de selderij en snijd klein.
-
Pureer de saus eventueel met een staafmixer of in een keukenmachine en breng op smaak met peper en selderij.
Variaties
Gebruik in plaats van 1kg tomaten 800 gram tomatenblokjes in blik.
Voeg wat chilivlokken of rode peper toe en bak dit even mee voor een pittige smaak.
De Italiaanse kruidenmix kun je makkelijk zelf
maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.