Bereiding
- Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
-
Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olijfolie, de basilicum en wat peper.
-
Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor en laat even staan.
-
Was het stuk komkommer en rasp het. Druk er wat vocht uit.
-
Pel de knoflook en pers het teentje boven de komkommer uit. Voeg de yoghurt, de gemalen komijn en wat peper toe.
-
Snijd de ui in halve ringen.
-
Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
-
Strooi de ui over de tomaten en schik de sardientjes ertussen. Geef er het brood en de yoghurtsaus bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.