Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tomatensalade

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 8 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • peper, paprikapoeder
  • 5 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 200 gram tofu
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
  3. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Schep de dressing erdoor.
  6. Snijd de olijven in plakjes. Meng de olijven door de tomaten.
  7. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  8. Bak de tofu in de hete margarine lichtbruin.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de tofu bij de tomatensalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept