Materialen
Staafmixer/keukenmachine, thee-ei/theezakje
Bereiding
- Maak de groente schoon en snijd klein.
-
Breng dit met het water aan de kook en laat in 15 minuten gaar worden. Voeg eventueel meer water toe.
-
Pureer de groente met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Doe het mosterdzaad, laurierblad en de peperkorrels in een thee-ei of theezakje en voeg toe aan de tomatenmassa.
-
Breng weer aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken.
-
Verwijder het thee-ei of theezakje met specerijen.
- Laat de suiker oplossen in de saus en breng op smaak met de azijn, wat kaneel en chilivlokken.
-
Laat de tomatenketchup afkoelen.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.