Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tomaten-groentesoep met rijst

Tomaten-groentesoep met rijst

Je kunt heerlijk variëren met andere groente.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram zilvervliesrijst
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • peper

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  4. Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
  6. Doe de paprika, de tomatenblokjes, 300 ml water en de keukenkruiden er bij en breng dit aan de kook.
  7. Strooi de rijst erin en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar.
  8. Maak de soep op smaak met peper. Serveer er stokbrood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst:
Bewaar zilvervliesrijst op een koele, donkere plaats. Doe de rijst in een goed sluitende voorraadbus om ongedierte te voorkomen. Bederf herken je snel door goed te kijken en te ruiken. De rijst is niet meer goed als het muf en ranzig ruikt.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept