Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofuspiesen met mango-yoghurtsaus

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 2 theelepels sesamolie
  • azijn
  • 150 gram tofu
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mango
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 bos radijs
  • 1 klein volkoren stokbrood

Materialen

Barbecuespiesen

Bereiding

  1. Was de peper. Verwijder de pitjes voor een minder scherp resultaat.
  2. Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringen.
  3. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  4. Wrijf in een vijzel een halve rode peper, de helft van de bosui, de geraspte gember, de sojasaus, de sesamolie en 1 eetlepel azijn tot een pasta.
  5. Snijd de tofu in blokjes en schep de pasta erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  6. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  7. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  8. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  9. Fruit de knoflook en de rest van de bosui zacht in de olie.
  10. Meng de knoflook en bosui door de nog warme sperziebonen en maak op smaak met wat azijn. Laat de salade afkoelen.
  11. Hak de rest van de rode peper heel fijn.
  12. Schil de mango. Snijd 8 mooie stukjes van de mango en houd ze apart. Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit af.
  13. Pureer het vruchtvlees van de mango met de rest van de rode peper fijn. Klop dit met de gemalen komijn door de yoghurt.
  14. Rijg de blokjes tofu met de blokjes apart gehouden mango aan spiesen.
  15. Gril de tofu in een grillpan aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
  16. Was de radijs en snijd ze in plakjes. Meng de radijs door de sperziebonen.
  17. Geef de saus, de sperziebonensalade en het stokbrood erbij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Mango heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept