Bereiding
- Pel de ui en knoflook.
-
Rasp een kwart van de ui en pers er de helft van de knoflook boven uit.
-
Hak de pinda´s klein.
-
Prak de tofu met een vork tot kruimels en voeg de geraspte ui met knoflook, de pinda's en wat ras el hanout toe.
-
Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg eventueel wat volkoren meel toe als het mengsel te vochtig is of een lepel water als het te droog is.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de rest van de ui in halve ringen, de rest van de knoflook in plakjes, de courgette in halve plakken en de tomaten in stukjes.
-
Bak de tofuballetjes in de margarine lichtbruin.
-
Bak de uien en de knoflook enkele minuten mee.
-
Voeg de rest van de groente toe met wat ras el hanout en een scheutje water. Stoof alles in 10 minuten gaar.
-
Serveer de rijst erbij.
Variaties
De ras el hanout kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.