Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofuballetjes in groentesaus

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 150 gram tofu
  • ras el hanout
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine courgette
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook.
  2. Rasp 1 eetlepel ui en pers er een half teentje knoflook boven uit.
  3. Hak de pinda´s klein.
  4. Prak de tofu tot kruimels en voeg de geraspte ui met knoflook, de pinda´s en wat ras el hanout toe.
  5. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg eventueel wat meel toe als het te vochtig is, of een lepel melk als het te droog is.
  6. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de uien in halve ringen, het halve teentje knoflook in plakjes, de courgette in halve plakken en de tomaten in stukjes.
  8. Bak de tofuballetjes in de margarine bruin.
  9. Bak de uien en de knoflook even mee.
  10. Voeg de rest van de groente toe met wat ras el hanout en een scheutje water. Stoof alles in 10 minuten gaar.
  11. Geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik de rest van de tofu met paddenstoelen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rode ui is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept