Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofu met sjalotten en honing

Dit vegetarische gerecht gaat goed samen met volkoren noedels en witte kool. Voor een Aziatisch tintje. Met knoflook en ketjap als smaakmakers.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 100 gram sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram tofu
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de sjalotten en snijd ze in parten.
  3. Pel de knoflook en snijd het klein.
  4. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  5. Was de witte kool en de taugé.
  6. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
  9. Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
  10. Giet er 100 ml water bij met de honing en de ketjap en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
  11. Roerbak de witte kool met de kerrie in de rest van de olie enkele minuten.
  12. Roerbak de laatste minuut de taugé mee en meng er de uitgelekte noedels door. Schep de tofu erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
De overige gember en taugé kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in deze Indonesische soep.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sjalot is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept