Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Pel de ui en snijd hem in ringen.
-
Schil de gember en rasp het fijn.
-
Bestrooi de tofu met peper en leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.
-
Verdeel de champignons, de uienringen en de geraspte gember over de tofu en druppel de ketjap erover.
-
Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in een bodempje water in een pan heet worden.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Week de rozijnen in het sinaasappelsap.
-
Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
-
Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
-
Giet de aardappelen af en stoom ze droog.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze. Maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Serveer de aardappelpuree en de wortelsalade bij de tofupakjes.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Ook lekker met paddenstoelen.
Op prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.