Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tofu in een pakje met wortelsalade

Tofu in een pakje met wortelsalade

De tofu geef je smaak met ui, champignons en kruiden.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 plakken tofu à 100 gram
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 500 aardappelen
  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 300 gram winterwortel
  • 150 ml halfvolle melk

Materialen

Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Schil de gember en rasp het fijn.
  4. Bestrooi de tofu met peper en leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.
  5. Verdeel de champignons, de uienringen en de geraspte gember over de tofu en druppel de ketjap erover.
  6. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in een bodempje water in een pan heet worden.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  8. Pers de sinaasappel uit.
  9. Was de rozijnen en week ze in het sinaasappelsap.
  10. Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
  11. Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
  12. Giet de aardappelen af en stoom ze droog.
  13. Breng de melk aan de kook.
  14. Stamp de aardappelen fijn of pureer ze. Maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  15. Serveer de aardappelpuree en de wortelsalade bij de tofupakjes.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Ook lekker met paddenstoelen.
Op prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept