Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofu geroerbakt met courgette, mais en mie

Snijd de groente en laat je pan de rest van het werk doen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 kleine courgette
  • stukje prei of 1 bosui
  • 100 gram champignons
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 150 gram volkoren mie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de peper in reepjes, de courgette in halve plakken, het stukje prei in ringen en de champignons in plakken.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Bak de tofu met de ui en het kerriepoeder in de hete olie bruin.
  5. Bak de rest van de groente mee en laat het op klein vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  6. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak het tofu-groentemengsel op smaak met een beetje sojasaus en geef de mie erbij.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept