Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Toast met sardines
2 personen
0-15 minuten
voorgerecht, lunch
Ingrediënten
2 volkoren boterhammen
slabladen of handje rucola
1 klein blikje sardines
4 takjes bladselderij
1 eetlepel tomatenketchup
mespunt oregano
Bereiding
Rooster het brood lichtbruin en snijd de boterhammen schuin door.
Was de sla en dep het goed droog.
Laat de sardines uitlekken en verwijder eventueel de graat.
Was de selderij en knip het klein.
Prak de sardines fijn en meng er de tomatenketchup, wat oregano en de selderij door.
Beleg het brood met wat sla en verdeel de sardinepuree erover.
Informatie over dit recept
Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.
Past in dieet
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van melk
Vrij van ei
Voedingswaarden
per persoon
Recept
incl. menusuggestie
Energie
135
kcal
135
kcal
Vet
4 gram
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
1 gram
Koolhydraten
15 gram
15 gram
Waarvan suikers
2 gram
2 gram
Vezels
3 gram
3 gram
Eiwit
8 gram
8 gram
Zout
0,7 gram
0,7 gram
Menu van de week
Ontvang wekelijks een dosis nieuwe en lekkere recepten.
Bekijk een voorbeeld
Aanmelden
Print dit recept
Pinterest
Facebook
Twitter
Email
Deel dit recept