Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Toast met paprikaspread

Toast met paprikaspread

Deze paprikaspread is pittig zoet en smaakt heerlijk als broodbeleg.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olie
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood in een grillpan in 6 minuten lichtbruin. Laat het afkoelen.
  4. Pureer de paprika met de tapenade en de kappertjes tot een grove pasta.
  5. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  6. Bestrijk het brood met de spread.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar, gegrilde paprika’s nog 2 weken.

Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept