Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tiramisu met fruit

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 100 ml magere vanillevla met zoetstof
  • 100 gram bramen
  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen
  • 2 lange vingers

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water.
  2. Snijd 2 dunne schilletjes van de sinaasappel en rasp de rest van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  3. Klop de yoghurt met de vanillevla en wat geraspte sinaasappelschil.
  4. Maak het fruit schoon en snijd het eventueel kleiner.
  5. Breek de lange vingers ën en doop ze in het sinaasappelsap.
  6. Schik in glazen schaaltjes een laagje lange vingers, daarop wat vanilleyoghurt en fruit. Herhaal dit en eindig met een laagje vanilleyoghurt. Garneer met het sinaasappelschilletje en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.
  7. Laat de tiramisu afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.

Ingrediënten over?

Bramen:
Bewaar bramen en ander zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bramen is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept