Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tilapia met basilicum in de oven

Tilapia met basilicum in de oven

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • peper
  • 6 takjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 2 stukken tilapiafilet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram broccoli
  • takjes peterselie en selderij

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken.
  3. Bestrooi de courgette met peper en verdeel de groente over 2 stukken aluminiumfolie.
  4. Was de basilicum.
  5. Boen de citroen schoon en rasp het buitenste van de schil af.
  6. Pureer de basilicum met 1 eetlepel olie en voeg wat geraspte citroenschil en citroensap toe.
  7. Bestrijk de stukken vis met de basilicumolie.
  8. Schik de vis op de courgette en vouw het folie dicht.
  9. Laat de vis in ca. 20 minuten in de hete oven gaar worden.
  10. Breng 200 ml water aan de kook.
  11. Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  12. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  13. Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
  14. Was de rest van de kruiden en knip ze klein.
  15. Meng de kruiden, geraspte citroenschil en de rest van de olie door de couscous. Geef de vis en de broccoli erbij.

Ingrediënten over?

Verse kruiden
Bewaar verse kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar.

Courgette
Bewaar een stuk courgette verpakt in huishoudfolie in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere wrap met sardientjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tilapia. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies tilapia met ASC keurmerk, anders liever niet. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept