Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Thaise kippensoep

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 100 gram kipfilet
  • ½ rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes.
  2. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet en de gember aan de kook en kook dit 10 minuten.
  3. Snijd de kipfilet in kleine reepjes en snijd de peper fijn.
  4. Roer de kip en de rode peper door de bouillon en laat dit 8 minuten zacht meekoken.
  5. Was de koriander en snijd het klein.
  6. Maak de soep op smaak met de vissaus en strooi de koriander er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een curry van gemengde groente en ei

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 75 kcal 75 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.