Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Thaise noedels

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 6 takjes koriander
  • citroensap
  • ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  3. Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Kook of wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de Chinese kool in ca. 8 minuten gaar.
  7. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Bak de ui en de prei enkele minuten mee met de kip.
  9. Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
  10. Was de koriander.
  11. Maak het gerecht op smaak met citroensap en de vissaus.
  12. Strooi de koriander erover en geef de Chinese kool erbij.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept