Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Tagliatelle met sardine-paprikasaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 6 sprieten bieslook
  • azijn
  • peper
  • 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
  • 1 blikje sardines naturel
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
  2. Was de bieslook en knip het klein.
  3. Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
  4. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  6. Verwijder van de sardientjes de graat.
  7. Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  8. Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  10. Was de basilicum en knip het klein. 
  11. Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
  12. Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus of in dit Spaanse gerecht met eieren.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept