Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stoofpotje van bonen en tomaat

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • tijm
  • 1 grote pot of blik witte bonen
  • 1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in een bodempje water 10 minuten.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui.
  6. Voeg de sperziebonen, de blokjes tomaat en wat tijm toe en laat de groente een paar minuten stoven.
  7. Spoel de witte bonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  8. Schep de witte bonen en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept