Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stoofpotje van bonen en tomaat

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • tijm
  • 1 grote pot of blik witte bonen
  • 1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in een bodempje water 5 minuten.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui.
  6. Voeg de sperziebonen, de blokjes tomaat en wat tijm toe en laat de groente een paar minuten stoven.
  7. Spoel de witte bonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  8. Schep de witte bonen en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.

Ingrediënten over?

Sperziebonen zijn op een koele plaats 4 dagen en in de koelkast 2 dagen te bewaren.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept