Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met ras el hanout en peper.
-
Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
-
Fruit de ui en de knoflook en wat ras el hanout kort mee.
-
Voeg alle groente toe met wat water. Stoof het gerecht afgedekt 10 minuten.
-
Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en warm het geheel nog enkele minuten door.
-
Maak de bulgur op smaak met nog wat ras el hanout en serveer het erbij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, in een tomatensaus of maak er soep van. Deze tomaten-groentesoep is heerlijk!