Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met ras el hanout en peper.
-
Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
-
Fruit de ui en de knoflook en wat ras el hanout kort mee.
-
Voeg alle groente toe met wat water. Stoof het gerecht afgedekt 10 minuten.
-
Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en warm het geheel nog enkele minuten door.
-
Maak de bulgur op smaak met nog wat ras el hanout en serveer het erbij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.