Bereiding
- Schil de stoofperen.
-
Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
-
Breng de peren met 100 ml water, het sap van de sinaasappel, het kaneelstokje, de kruidnagel, citroenschil en de suiker aan de kook.
-
Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
-
Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
-
Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
-
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
-
Laat de melk al roerend binden.
-
Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
-
Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.