Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Stokbrood met Indiase kip

Zoek een ander recept

Dit recept met kip staat binnen een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 150 gram kipfilet
  • slabladen
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels tandoorikruiden zonder zout
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • gemalen koriander, peper

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Was de slablade en laat ze goed uitlekken.
  3. Was de komkommer en de tomaat.
  4. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
  6. Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
  7. Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
  8. Meng de slasaus met 3 eetlepels van de yoghurt en bestrijk de stukken brood hiermee dun.
  9. Beleg de onderste helften van het brood met slabladen, plakken komkommer en plakken tomaat.
  10. Rasp de rest van de komkommer grof en meng er de rest van de yoghurt door. Maak dit op smaak met wat koriander en peper.
  11. Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de saus erdoor.
  12. Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
  13. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en  zet de krop  in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,9 gram 1,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.