Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stamppot met gemengde groente, tofu en cashewnoten

Stamppot met gemengde groente, tofu en cashewnoten

Een creatieve stamppot voor als je het net anders wilt doen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram witte kool
  • 1 prei
  • 200 gram knolselderij
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram tofu
  • peper, paprikapoeder
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kropje radicchio of handje rucola

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  3. Breng de aardappelen met de groente in 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar.
  4. Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  5. Hak de cashewnoten grof.
  6. Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten lichtbruin.
  7. Stamp de aardappelen met de groente door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
  8. Snijd de radicchio in repen en meng dit door de stamppot.
  9. Schep de tofu erop en strooi de gehakte noten erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met fijn gesnipperde ui, een beetje melk en volkorenmeel en paprikapoeder. Vorm er schijven van en bak ze in hete margarine bruin en heet.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept