Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Spitskoolsalade met appel en kip

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein spitskooltje (ca. 400 gram)
  • 1 (rode) appel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
  2. Verwarm de olie met de pindakaas, de azijn en 1 eetlepel water in een steelpannetje.
  3. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  4. Schep de warme dressing en de appelblokjes door de kool. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.
  5. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  7. Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten bruin en gaar. Geef ze bij de aardappelen en de spitskoolsalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.