Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spitskool en tempé geroerbakt met noedels

Klaar in een handomdraai.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram tempé
  • 150 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel kerrie
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.
  2. Snijd de tempé in reepjes.
  3. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.
  5. Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  6. Giet er 100 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven. Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.
  7. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  8. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

Ingrediënten over?

Pinda's:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Gebruik de pinda's bijvoorbeeld in dit gerecht met geroosterde groente.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept