Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Deze pasta tover je zo op tafel
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Spinaziesoep

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 gram spinazie
  • 1 sjalotje
  • ¾ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Kook het ei hard.
  2. Was de spinazie.
  3. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  4. Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
  5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
  6. Giet er 300 ml water en het stukje bouillontablet bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
  8. Pel het ei en hak het klein.
  9. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi het gehakte ei er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht aspergesalade met garnalen en gebakken krielaardappeltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.