Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met
keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng er het chilipoeder, paprikapoeder, de helft van de olie en peper door.
- Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak 15 minuten in de hete oven. Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Bak in de rest van de olie de ui en
knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
- Voeg het water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel
toe.
Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Garneer met de kikkererwten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.