Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met paprikasaus en pijnboompitjes

Spaghetti met paprikasaus en pijnboompitjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • oregano
  • 200 gram volkoren spaghetti of tagliatelle
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  4. Voeg de paprika's toe met 50 ml water, peper en oregano en laat dit 10 minuten zacht stoven.
  5. Pureer de groente tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudgeel. Laat ze op een bord afkoelen.
  8. Hak de helft van de pijnboompitjes fijn.
  9. Voeg de doperwtjes en de fijngehakte pijnboompitjes toe aan de paprikasaus en stoof de doperwtjes gaar.
  10. Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.

Ingrediënten over?

Paprika
Bewaar paprika´s buiten de koelkast op een koele, droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed. Verpakte paprika's blijven langer vers.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept