Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 400 gram broccoli
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tijm
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
  3. Was de oesterzwammen en snijd ze in repen.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Kook de broccoli in een bodempje water in 4 minuten beetgaar.
  8. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de oesterzwammen en de ringetjes bosui 2 minuten.
  9. Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
  10. Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de andere lepel olie en pers het teentje knoflook er bovenuit.
  11. Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Geef de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Gebruik overgebleven oesterzwammen in deze lekkere groentegoulash.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept