Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met Bolognesesaus

Maak deze gezonde variant van spaghetti bolognese met lekker veel groente, volkoren pasta, zelfgemaakte saus en mager rundergehakt. Bekijk ook de video.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ gedroogd pepertje
  • 150 - 200 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum, gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
  4. Fruit de groente 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
  8. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Video

Bekijk de receptvideo spaghetti bolognese op YouTube:

Informatie over dit recept

Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept