Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met boerenkoolpesto

Spaghetti met boerenkoolpesto

Maak je eigen gezonde pesto.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram boerenkool (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
  • 250 gram broccoli
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • peper
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Laat de boerenkool ontdooien.
  2. Pel de knoflook.
  3. Breng water voor de spaghetti aan de kook.
  4. Hak de helft van de walnoten grof en houd ze apart.
  5. Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de knoflook en de boerenkool mee.
  6. Voeg de olijfolie en de geraspte kaas toe.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  9. Was de tomaatjes en halveer ze.
  10. Meng de tomaatjes door de warme broccoli.
  11. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
  13. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
  14. Strooi er de achter gehouden walnoten over. Geef de broccoli erbij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft 3-5 dagen goed. Gebruik de rest van de broccoli in dit recept met jonge kapucijners.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 670 kcal 670 kcal
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept