Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti alla molliche

Spaghetti alla molliche

Een heerlijk recept voor spaghetti met ansjovis en restjes brood.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 645 kcal

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • ½ citroen
  • peper
  • 2 ansjovisfiletjes (blik)
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster. 
  2. Maal het brood tot grove kruimels.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
  7. Snijd de ansjovisjes in stukjes.
  8. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Fruit de prei en de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
  10. Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
  11. Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
  12. Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
  13. Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
  14. Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
  15. Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik wat ansjovisfiletjes in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 645 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 73 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 34 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept