Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Snijboontjes met witte bonen en geitenkaas

Deze snelle salade heb je zo klaargemaakt. En hij past overal bij.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram snijbonen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 kleine blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 265 gram)
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de uien en de knoflook in snippers en de snijbonen in ruiten.
  2. Fruit de ui en de knoflook met het bonenkruid in de margarine zacht.
  3. Voeg de snijbonen en wat water toe. Stoof de snijbonen in ca. 10 minuten gaar.
  4. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Schep de witte bonen en de kerstomaatjes door de snijbonen en warm dit goed door.
  7. Verkruimel de geitenkaas erover. Geef er een boterham bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 435 kcal 435 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept