Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Snijbonen met limabonen op z’n Grieks


  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 klein blik limabonen (evt. witte bonen of cannellibonen; uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje (platte) peterselie
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Was de snijbonen en snijd aan beide kanten de puntjes eraf. Snijd de snijbonen in ruiten. 
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. 
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.  Bak de tomatenpuree even mee.
  5. Voeg  de snijbonen, de tomatenblokjes en 100 ml water toe. Stoof de snijbonen in circa 10 minuten gaar.
  6. Spoel de limabonen in een zeef af en laat ze uitlekken. 
  7. Schep de limabonen door de snijbonen en warm dit goed door.
  8. Was de peterselie en hak het grof. Meng de peterselie door het gerecht en warm nog even door.
  9. Geef er het stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik peterselie in deze paddenstoelenrijst.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept